Руйнування міфу про шкідливість використання зворотнього осмосу

За принципом роботи, МЕМБРАННІ СИСТЕМИ Є ЗВОРОТНЬООСМОТИЧНИМИ. Явище осмосу (вирівнювання концентрацій розчинів, розділених напівпроникною мембраною) ЛЕЖИТЬ В ОСНОВІ  УСІХ ЖИВИХ ОРГАНІЗМІВ.  Наприклад, підкладка шкаралупи курячого яйця є природною мембраною, через неї проходять молекули кисню, але затримуються  усі забруднювачі. Стінки клітин рослин, тварин і людини являють собою природну мембрану, яка є частково проникною, оскільки вона вільно пропускає молекули води (завдяки їх крихітному розміру), але не молекули інших речовин. Коли коріння рослин вбирають воду, стінки їх клітин формують натуральну осмотичну мембрану, яка пропускає молекули води і відштовхує більшість домішок. Трави і квіти стоять вертикально тільки за рахунок так званого осмотичного тиску, тому при нестачі води вони виглядають пухкими і млявими. Фільтруюча здатність ПРИРОДНОЇ МЕМБРАНИ — унікальна, вона відокремлює речовини від води на молекулярному рівні і саме це дозволяє будь-якому живому організму існувати.

Описана вище технологія, заснована на процесі ДИФУЗІЇ, яка безперервно відбувається у КЛІТИНАХ живих ОРГАНІЗМІВ і називається ОСМОСОМ. МОЛЕКУЛИ води надходять усередину клітини, оточену напівпроникною мембраною, через пори мембрани з розчину з меншою концентрацією солей у розчин з більшою концентрацією. Якщо з боку розчину з більшою концентрацією солей створити певний ТИСК, то відбувається зворотній процес (ЗВОРОТНІЙ ОСМОС): молекули води починають проникати через пори мембрани з розчину з більшою концентрацією солей у розчин з меншою концентрацією. Цей процес вимагає створення тиску з боку концентрату, зазвичай 2-17 атм. для питної і солонуватої води, і 40-70 атм. для морської. ЗВОРОТНЬООСМОТИЧНИЙ ПРОЦЕС в системах очищення води також заснований на проходженні молекул води через напівпроникну синтетичну МЕМБРАНУ, при якому видаляється абсолютна більшість забруднень до 99.9%. Такий високий ступінь очищення пов’язаний з дуже маленьким діаметром пор мембрани, які в 200 разів менші за розмір ВІРУСІВ, і в 400 разів менші від розміру БАКТЕРІЙ. У той же час, мембрана пропускає розчинені у воді кисень та інші гази, що визначають її  смак. У результаті, на виході з системи зворотнього осмосу, виходить свіжа, смачна і настільки чиста вода, що вона,правду кажучи, навіть не вимагає подальшої обробки чи кип’ятіння. У процесі зворотнього осмосу, вода не нагрівається : фільтрація відбувається при температурі 12 — 20 градусів.

Лише такі фільтри води можуть надати повну гарантію видалення шкідливих домішок з води. Вода, очищена методом зворотнього осмосу, — очищена за допомогою природнього процесу, без застосування будь-яких хімічних речовин і різних хвильових та магнітних впливів. Таку воду з упевненістю можна називати ЖИВОЮ!!!