Чи корисна вода, очищена методом зворотнього осмосу?

     Деякі автори зі сторінок наукових статей і дисертацій, в доповідях на конференціях, в газетних статтях і на інтернет сайтах досі стверджують, що зворотньоосмотична вода шкідлива для людини,оскільки в ній відсутні необхідні мікроелементи- кальцій, магній, калій, натрій, літій, срібло, фтор, йод та інші.Більш того, — як кажуть вони, — обезсолена вода не тільки не несе людині необхідні солі, але й навіть вимиває їх з клітин організму.Апологети цього вчення принципово не п’ють цю воду, вважаючи за краще вгамовувати спрагу водопровідною водою, у якій вміст солі  порядком 200-300 мг / л., у той час, як вміст солі зворотньоосмотичної води становить 5-25 мг / л. Насправді ж ця доктрина з розряду дрімучої наукової дикості. Вона рідня сестра лисенківщини і лайок на адресу кібернетики. В науці іноді буває вигідно володіти своїм особистим вченням — нехай навіть і помилковим. Роз’яснимо це на доступній мові.

     По-перше, 2-3 літри зворотньоосмотичної, так само, як і водопровідної води, не можуть помітно вплинути на вміст солі в клітинах людського організму. Чому? Тому, що в організмі людини знаходиться 40-80 літрів води з солевмістом 3000 мг / л. (рівень солоності Балтійського моря), що в 150 разів вище солевмісту зворотньоосмотичної води і в 15 разів — водопровідної. І кількість самої води у людині в 20-30 разів більша, ніж вона здатна випити за добу (1,5-3 л.). Одним словом, різниця в солевмісті між зворотньоосмотичною і водопровідною водою просто незначна з точки зору клітин людського організму.

     По-друге, ми не закликаємо Вас відмовитися від споживання солей і корисних мікроелементів. Дорогі друзі, їх потрібно щодня споживати! Будьте ласкаві! Але не з водою, а з їжею.Не потрібно пити забруднену воду заради деяких нібито корисних солей, які в ній теж містяться. Набагато краще живити свій організм тими ж самими речовинами, які знаходяться в звичайних продуктах. Власне, людство все своє життя і бере їх саме з хліба, молока, м’яса, риби, овочів та фруктів. Наприклад, в склянці молока одного лише кальцію в сотні разів більше, ніж в склянці водопровідної води. І засвоюється він значно краще, тому, що знаходиться  у властивій йому біологічній формі. Залізо теж корисне, але ж не у вигляді цвяха…..!

     Однак деякі люди — всупереч життєвому досвіду  людства — чомусь вперто бажають отримувати корисні мікроелементи не з їжі, а з води. Може бути,що  вони погано харчуються і вважають, що це властиво всім? Вони приводять в приклад полярників, які страждали поганим здоров’ям і  змушені були пити талий сніг настільки ж обезсолений, як і зворотньоосмотична вода. Ну що на це ще залишається відповісти? Дорогий читаче, не хвилюйтесь, Ви не полярник, Ви живете в середніх широтах, що не замерзає на крижині і нормально харчуєтеся. Для Вас зворотньоосмотична вода вкрай необхідна та корисна. Пийте її на здоров’я, якщо Ваш матеріальний стан Вам це дозволяє. А полярникам було погано абсолютно з інших причин (відсутність повноцінного харчування, дефіцит сонячного світла, низька температура, цинга тощо).

     По-третє, ми рідко п’ємо просту воду. Ми ще заварюємо на ній чай або каву, варимо суп або картоплю. При цьому вміст води і концентрація корисних речовин миттєво зростає до величин, які водопровідній воді і не снилися.

                                    Все це робить доктрину про шкоду знесоленої води нікчемним міфом !!!