Що ж таке озон?

Озон (Os) — газ блідо- фіолетового кольору, що має специфічний запах,являє собою сильний окислювач. Молекула його дуже нестійка, легко розпадається (дисоціює) на атом і молекулу кисню. Ми використовуємо вже багато років ОЗОН з метою ефективної дезінфекції як самої води, так і ємностей, в яку її розливаємо. Для цього їх обробляємо водою з значно розчиненим надлишком озону (холодна стерилізація).

                                                              ПЕРЕВАГИ І ХАРАКТЕРИСТИКИ ОЗОНА:

1) Озон є одним з найсильніших окислювачів. Його окислювально- відновний потенціал вище, ніж у хлору і навіть хлору діоксиду;

2) При озонуванні у воду не вноситься нічого стороннього і не відбувається хоть скільки-небудь помітних змін мінерального складу води і pH;

3) Надлишок озону через кілька хвилин перетворюється в кисень, і тому не впливає на організм і не погіршує органолептичні властивості води. Після розпаду озону вода збагачується киснем;

4) Озон, вступаючи у взаємодію з сполуками, що містяться у воді, не викликає неприємних присмаків і запахів;

5) Озон знебарвлює і дезодорує (знищує погані запахи) воду, що містить органічні речовини природного і промислового походження, що надають їй запах, приємний смак і забарвлення;

6) У порівнянні з хлором, Озон ефективніше знезаражує воду від збудників хвороб і вірусів;

7) Процес озонування у меншій мірі схильний до впливу змінних факторів (pH, температури і т.д.);

                                                                              У ЧОМУ КОРИСТЬ?

Озон не надає воді присмаків і запахів і має досить цінні властивості саморозпаду: після закінчення обробки Озон перетворюється знову у кисень. Завдяки цьому передозування озону не є проблемою. За своєю суттю, очищення води озоном еквівалентне багаторазовій прискореній процедурі природного очищення води, що протікає у природних умовах під дією кисню повітря і сонячного випромінювання.

— З погляду хімії, мінеральні речовини, розчинені у воді, не змінюються після озонування. У той же час, обробка озоном не надає воді ніяких додаткових сторонніх речовин і хімічних сполук. 

З  точки зору гігієни, озонування є одним із найкращих методів знезараження води. Унаслідок озонування, досягається надійний знезаражуючий ефект, руйнуються органічні домішки, а органолептичні властивості води не тільки не погіршуються, як під час хлорування або кип’ятіння, але і поліпшуються: зменшується кольоровість, зникають зайві присмаки і запах, вода набуває блакитного відтінку. Надлишок озону швидко розпадається, утворюючи кисень. Особливістю озону є і швидке його розкладання у воді з утворенням кисню, тобто ОЗОН ВОЛОДІЄ ПОВНОЮ ЕКОЛОГІЧНОЮ БЕЗПЕКОЮ!!!